Skip links

“Mermer, İnşaat Sektörü için Kalıcı Bir Makyaj Malzemesidir”

BAŞKENT CEMIYET HAYATININ BAŞARILI ISMI FUNDA BEKIŞOĞLU IŞ HAYATINI VE TECRÜBELERINI TÜM SAMIMIYETIYLE MAG BUSINESS OKURLARI ILE PAYLAŞTI.

Mermerin inşaat sektörünün kalıcı bir makyaj malzemesi olduğunu söyleyen Funda Bekişoğlu; ülkelerin, estetik anlayışları paralelinde bu malzemeyi hizmete sunmakta olduğunu ve sektör genelinde Avrupa‘nın eğitim ve teknolojide daha gelişmiş olduğunu belirtti. Ülkemiz mermerciliğinin de yıllar içerisinde çok büyük mesafeler kat etmiş olduğunu vurgulayan Bekişoğlu, “İşimde severek derinleşirim” dedi.

Mermer sektörünün sabır ve dirayet istediğini söyleyen Funda Bekişoğlu, “Doğa ile mücadele içerisinde, ham taşın beğenilen işlenmiş bir ürüne dönüştürülmesi için her noktasında tecrübe ve sevgi gerekecektir. Bir heykeltıraş nasıl hayal ettiği eserini doğal taş kütlesinin içerisinden çıkartabiliyor ise, mermer üreticisi de her bir parça için aynı sevgiye ulaşarak, istenilen ürünü elde edeceğini bilmelidir” diye konuştu. Sektörde ilerlemek isteyen gençlere ham taşın doğasında olan kusurları istenilen güzellikteki ürüne dönüştürebilmek için tecrübe edinmeye zaman ayırmaları gerektiği konusunda nasihatte bulunan Bekişoğlu, “Tecrübelerinin ödülü ise, doğanın bu harika malzemesinin, yapılara kalıcı katkısının, üretene ve kullanıcısına yaşatacağı haz olacaktır. Gençlerin bu duyguyu önce kendilerinin yaşamalarını sonra da çevrelerine yaşatmalarını öneririm. Bunun yanında ister ocak veya fabrika sahibi, ister çalışan, isterse döşeme ustası olun, vizyonunu geliştirmek için, fuarlara gitmeli ve uygulama projeleri ziyaret etmelidir”dedi.

This website uses cookies to improve your web experience.